ONLINE EXAM GK QUESTION ANSWERS

Question1:-The Araya Samajam was founded by
 A:-Sahodaran Ayyappan
 B:-Pandit Karuppan
 C:-Ayyankali
 D:-Ayya Vaikunda Swamikal
 Correct Answer:- Option-B
Question2:-In which newspaper "Veenapoov" of Kumaranasan firstly published ?
 A:-Mathrubhoomi
 B:-Kerala Kaumudi
 C:-Mithavadi
 D:-Vivekodayam
 Correct Answer:- Option-C
Question3:-Who write the Mahakavya named 'Vishaka Vijayam' ?
 A:-A.R. Raja Raja Varmma
 B:-Ulloor
 C:-Kerala Varmma Valiya Koyithamburan
 D:-Vallathol
 Correct Answer:- Option-C
Question4:-Which Part of Indian Constitution deals about State Administration ?
 A:-`5^(th)` Part
 B:-`7^(th)` Part
 C:-`6^(th)` Part
 D:-`8^(th)` Part
 Correct Answer:- Option-C
Question5:-Which book is also known as 'Keralaramam' ?
 A:-Nijananda Vilasam
 B:-Hortus Malabaricus
 C:-Samshepa Vedartham
 D:-Vasantholsavam
 Correct Answer:- Option-B

Question6:-The year of 'Temple entry proclamation'.
 A:-1936 Dec. - 12
 B:-1936 Nov. - 12
 C:-1936 Sept. - 12
 D:-1936 Oct. - 12
 Correct Answer:- Option-B
Question7:-'Mundhiri Kinar' is related to which social reformer ?
 A:-Ananda Thirthan
 B:-Ayyankali
 C:-Agamananda Swami
 D:-Vaikunda Swamikal
 Correct Answer:- Option-D
Question8:-The first Attornigeneral of India
 A:-M.C. Sedalvad
 B:-C.K. Daftari
 C:-V. Narahari Rao
 D:-Gulsarilal Nanda
 Correct Answer:- Option-A
Question9:-The first Butterfly Safari Park in Asia.
 A:-Thenmala
 B:-Mathikettan Chola
 C:-Shalimar
 D:-Kasiranga National Park
 Correct Answer:- Option-A
Question10:-Right to Education Act passed by Indian Parliament.
 A:-August - 2009
 B:-August - 2008
 C:-September - 2009
 D:-August - 2010
 Correct Answer:- Option-A
Question11:-The first RTI Application submitted by
 A:-M. Vijaya Kumar
 B:-Theresa Bhatacharya
 C:-Shahid Raza Burney
 D:-P.A. Abraham
 Correct Answer:- Option-C

Question12:-The drama 'Punarjanmam' written by
 A:-Thakazhi Sivasankara Pilla
 B:-P. Kesava dev
 C:-Lalithambika Anthrjanam
 D:-S.K. Pottakkad
 Correct Answer:- Option-C
Question13:-Chattambi Swamikal born in
 A:-Patyam
 B:-Venganoor
 C:-Kannamoola
 D:-Chavara
 Correct Answer:- Option-C
Question14:-The Autobiography of A.K Gopalan
 A:-Jeevitha Katha
 B:-In the cause of the people
 C:-Marakkatha Ormakal
 D:-Ente Jeevithanubhavangal
 Correct Answer:- Option-B
Question15:-The statue of Akkammacheriyan erected at
 A:-Venganoor
 B:-Thrissur
 C:-Thycaud
 D:-Vellayambalam
 Correct Answer:- Option-D
Question16:-Which novel of Kesava Dev based the tragedy of partition of India ?
 A:-Ayalkar
 B:-Bhranthalayam
 C:-Adhikaram
 D:-Munnottu
 Correct Answer:- Option-B

Question17:-The National Food Security Act was signed into law on
 A:-`12^(th)` Sept. - 2013
 B:-`12^(th)` Nov. - 2013
 C:-`22^(nd)` Sept. - 2013
 D:-`22^(nd)` Nov. - 2013
 Correct Answer:- Option-A
Question18:-Who said "Iam the leader, shoot me first before you kill others" ?
 A:-Sarojini Naidu
 B:-A.V. Kuttimalu Amma
 C:-Annie Besent
 D:-Akkammacheriyan
 Correct Answer:- Option-D
Question19:-Among the following which is the book of Herman Gundert ?
 A:-Puthan Pana
 B:-Mishiha Charitham
 C:-Sathyaveda ltihasam
 D:-Janova Parvam
 Correct Answer:- Option-C
Question20:-Which Article of Indian Constitution deals about the prevention of untouchability ?
 A:-Article - 16
 B:-Article - 14
 C:-Article - 21
 D:-Article - 17
 Correct Answer:- Option-D

No comments:

Post a Comment