SBI PO MARKETING QUESTIONS AND ANSWERS

1. Find the true statement _________________
(1) Marketing is a waste of the employee's time
(2) Marketing is not required in India due to its population
(3) Marketing involves additional work
(4) Marketing involves team work
(5) Marketing is not required today due to IT advancement

Answer: (4) Marketing involves team work

2. Sales forecasting involves _____ 
(1) Sales Planning
(2) Sales Pricing
(3) Customer Tastes
(4) Distribution Channels
(5) All of these

Answer: (5) All of these

3. Modern methods of Marketing include ___________________
(1) Publicity on the net
(2) Telemarketing
(3) Advertisement on the net
(4) Soliciting business through emails
(5) All of these

All the above

4. Cross-selling covers ___________________
(1) identifying customer needs
(2) matching the products to customer needs
(3) convincing the customers of product benifits
(4) responding to questions and objections of customers
(5) All of these

Answer: (4) responding to questions and objections of customers

5.) Which of the following statements is true?
(1) Marketing makes the company to go into loss due to higher expenses
(2) Marketing is not required in profit making companies
(3) Marketing sharpens the minds of the employees
(4) Marketing is a time-bound seasonal function
(5) Marketing is a waste of time


Answer: (3) Marketing sharpens the minds of the employees

6.  __________ is better selling skill  
(1) Alertness
(2) Knowledge of competition
(3) Determination
(4) Sympathy
(5) All of these

Answer: (1) Alertness

7.  NRI is an easy target for effective marketing because ___________ 
(1) They like Indian goods
(2) They don't like Indian goods
(3) They can be easily contacted
(4) It is easy to contact NRIs
(5) Special goods are manufactured for NRIs

Answer: (1) They like Indian goods

8. Advance calculation of _____ in marketing is necessary  
(1) Future sellers
(2) Future products and services
(3) Selling staffs
(4) Important present and future customers
(5) All of these

Answer: (2) Future products and services

9. What is difference between Direct and Indirect Marketing? 
(1) Direct marketing is for bank staff and indirect for outsiders
(2) Direct marketing is for outsiders and I direct for bank staff
(3) Direct marketing is for bank owners and indirect for outsiders
(4) Direct Marketing is to other bank's employees, Indirect is to outsiders
(5) None of these

Answer: (5) None of these

10. ‘Buyer Resistance’ means____________________
(1)  Exchange of products
(2)  Fight between buyer and the seller
(3)  Buyers dislike for the product
(4)  Buyers hesitation in buying the product
(5)  Buyer retracting the sale

Answer: (4)  Buyers hesitation in buying the product

No comments:

Post a Comment