NURSING ONLINE EXAM QUESTIONS 2016

1. Most accurate thermometer is
 A:-Liquid thermometer
 B:-Gas thermometer
 C:-Mercury thermometer
 D:-All the above

Answer:-  B:-Gas thermometer

2. Dryness of the mouth caused by insufficient secretion of saliva is
 A:-xanthopsia
 B:-xerosis
 C:-xerophthalmia
 D:-xerostomia

 Answer:-  D:-xerostomia

3. A client has cancer of the liver. The nurse should be most concerned about which nursing diagnosis? ❍ A. Alteration in nutrition
B. Alteration in urinary elimination
C. Alteration in skin integrity
D. Ineffective coping
Answer: ?

4. -Disease due to the deficiency of Niacin
 A:-Osteomalaceae
 B:-Pellagra
 C:-Beriberi
 D:-Scurvey

Answer:-  B:-Pellagra

5. Antiviral drug used in the treatment of Parkinsonism is
 A:-Levodopa
 B:-Amantadine
 C:-Acyclovir
 D:-Bromocriptine

Answer:-  B:-Amantadine

6. Tetanus bacteria is commonly seen in
 A:-GIT
 B:-Skin
 C:- Soil
 D:-Nervous system

Answer:-  C:- Soil

7. A patient has a diagnosis of psoriasis. Her nurses’ aide should:
A. avoid contact with the highly contagious lesions.
B. wear gloves for patient care.
C.  treat her the same as any other patient with a non-infectious disease.
D. wear a mask when entering the room.

Answer: c. treat her the same as any other patient with a non-infectious disease.

8. The element which is not present in insulin is
 A:-oxygen
 B:-nitrogen
 C:-sulphur
 D:-phosphorous

Answer:-  D:-phosphorous

9. Plasmodium falsiparum malaria is
 A:-Most common
 B:-Least common
 C:-Most lethal
 D:-Least lethal

Answer:-  C:-Most lethal

10. Which of the following is a centrally acting muscle relaxant ?
 A:-chlorzoxazone
 B:-dantrolene
 C:-quinine
 D:-pancuronium

Answer:-  A:-chlorzoxazone

No comments:

Post a Comment