SBI ASSOCIATES EXAM QUESTION PAPER 2015

1. From the following, identify the test which can be used both as parametric and non-parametric?
 A:-'t' test
 B:-'F' test
 C:-'Wil-coxon' test
 D:-Chi-square test
Answer:- Option-D

2. Inclusion of the word fraternity in the Preamble is proposed by
 A:-Jawaharlal Nehru
 B:-Ambedkar
 C:-Mukherjee
 D:-Kripalani

Answer:- Option-B

3. Who among the following was not a member of the Constituent Assembly of India?
 A:-Pattom Thanupillai
 B:-R. Shankar
 C:-P.T. Chacko
 D:-Sir C. Sankaran Nair

Answer:- Option-D


4. The first state to introduce a law on Right To Information (RTI) was
 A:-Tamil Nadu
 B:-Uttar Pradesh
 C:-Maharastra
 D:-Gujarat

Answer:- Option-A

5. Variable which has a strong contingent effect on the independent dependent variable relationship is referred to as
 A:-Extraneous variable
 B:-Intervening variable
 C:-Moderating variable
 D:-None of the above

Answer:- Option-C

6. Calculating prices on the basis of what the market will pay is called
 A:-Competitive pricing
 B:-Demand pricing
 C:-Prestige pricing
 D:-Odd-even pricing

Answer:- Option-B

7. Indian citizens have the right to information because of
 A:-Judgement of Supreme Court
 B:-Implementation of international laws by Indian Government
 C:-All states adopted agree to implement the act
 D:-A law passed by the Parliament of India

Answer:- Option-D

8. MBTI stands for
 A:-Myers-Briggs Test Indicator
 B:-Myers-Briggs Test Investigator
 C:-Myers-Briggs Type Indicator
 D:-Myers-Briggs Type Investigator

Answer:- Option-C

No comments:

Post a Comment