KSRTC EXAM GK QUESTIONS WITH ANSWER 2016

1. Who authored sanskrit epic Ramayana ?
(A) Ved Vyas
(B) Valmiki
(C) Surdas
(D) Tulsidas

Answer: (B) Valmiki

2. Who is the only cricketer to claim over 500 wickets in both Tests and One Day Internationals ?
(A) Wasim Akram
(B) Shane Warne
(C) Muttiah Muralitharan
(D) Glenn McGrath

Answer: (C) Muttiah Muralitharan

3. Which colour is in the centre of Rainbow ?
(A) Red
(B) Yellow
(C) Green
(D) Violet

Answer: (C) Green
4. Which indian IT expert started web-based e-mail service Hotmail in 1996 ? 
(A) Sabeer Bhatia
(B) Vinod Dham
(C) Azim Premji
(D) N.R.Narayan Murthy

Answer: (A) Sabeer Bhatia

5. Who is the chairman of the Planning Commission ?
(A) President
(B) Prime Minister
(C) Vice President
(D) Finance Minister

Answer: (B) Prime Minister


6. In terms of area, which is the smallest state in India ?
(A) Goa
(B) Sikkim
(C) Karnataka
(D) Tripura

Answer: (A) Goa

7. Which architect designed the city of Chandigarh ? 
(A) Edwin Lutyens
(B) Le Corbusier
(C) Charles Correa
(D) Herbert Baker

Answer: (B) Le Corbusier

8. Which canal connects Mediterranean Sea with Red Sea ?
(A) Erie Canal
(B) Indira Gandhi Canal
(C) Panama Canal
(D) Suez Canal

Answer: (D) Suez Canal

10.Who was Akbar's financial advisor ?
(A) Birbal
(B) Mohammed Raiz
(C) Raja Todar Mal
(D) Raja Man Singh

Answer:(C) Raja Todar Mal

No comments:

Post a Comment