KERALA PSC DATA ENTRY OPERATOR EXAM QUESTION ANSWERS

Question 1:-The maximum number of Assembly constituencies in which a candidate can contest in Assembly election is
 A:-1
 B:-2
 C:-3
 D:-4
 Correct Answer:- Option-B
Question 2:-The headquarter of UNESCO is
 A:-Washington
 B:-Tokyo
 C:-Paris
 D:-Moscow
 Correct Answer:- Option-C
Question 3:-Which is the most abundant metal in human body ?
 A:-Iron
 B:-Calcium
 C:-Phosphorus
 D:-Oxygen
 Correct Answer:- Option-B
Question 4:-In banking sector, the lender of last resort is
 A:-SBT
 B:-SBI
 C:-RBI
 D:-SCB
 Correct Answer:- Option-C
Question 5:-Pressing Ctrl+5 to a selected text in MS-Word gives the result of
 A:-Single line space
 B:-1.5 line space
 C:-Double line space
 D:-2.5 line space
 Correct Answer:- Option-B
Question 6:-How many sheets are in a gross of paper ?
 A:-100
 B:-144
 C:-250
 D:-500
 Correct Answer:- Option-B
Question 7:-'Njanappana' was written by
 A:-Ezhuthachan
 B:-Cherusseri
 C:-Poonthanam
 D:-Kunjan Nambiar
 Correct Answer:- Option-C
Question 8:-Name the legislative assembly where the electronic voting machine used firstly in Kerala.
 A:-Thripunithara
 B:-Kazhakkutam
 C:-North Paravur
 D:-Thrissur
 Correct Answer:- Option-C
Question 9:-The number of groups in the modern periodic table is
 A:-16
 B:-18
 C:-20
 D:-21
 Correct Answer:- Option-B
Question 10 :-The origin of the dance form 'Kuchipudi' is
 A:-Karnataka
 B:-Kerala
 C:-Tamil Nadu
 D:-Andra Pradesh
 Correct Answer:- Option-D

No comments:

Post a Comment