IMPORTANT GK QUESTIONS WITH ANSWER 2016

Question 1:-Name the author of the book History of Sanskrit in India
 A:-C. Grant
 B:-S. Pollock
 C:-M. Muller
 D:-C. Wilkins
 Correct Answer:-  B:-S. Pollock

Question 2:-Which among the following is the Indian foreign intelligence agency?
 A:-IB
 B:-CBI
 C:-RAW
 D:-NIA
 Correct Answer:-  C:-RAW

Question 3:-How many National Waterways are there in India ?
 A:-3
 B:-5
 C:-7
 D:-9
 Correct Answer:-  D:-9
Question 4:-Who established 'Samathwa Samajam' in 1836 ?
 A:-Vagbhadananda
 B:-Vaikunta Swami
 C:-Brahmananda Sivayogi
 D:-K. P. Karuppan
 Correct Answer:-  B:-Vaikunta Swami

Question 5:-The Problem of the Rupee : Origin and Solution is a work of
 A:-Bimal Jalan
 B:-Raghuram G. Rajan
 C:-Dada Bhai Naoroji

 D:-B.R. Ambedkar
 Correct Answer:- Option-D

Question 6:-On the banks of which river the famous city of Kolkata situated ?
 A:-Indus
 B:-Hughly
 C:-Brahmaputra
 D:-GAnga
 Correct Answer:- O B:-Hughly

Question 7:-Who was the editor and founder of the magazine 'Shrimati' ?
 A:-Arya Pallam
 B:-Anna Chandi
 C:-Akkamma Cheriyan
 D:-A. V. Kuttimalu Amma
 Correct Answer:- Option-B

Question 8:-In which year Tamilnadu introduced the Right to Information Act?
 A:-2005
 B:-2002
 C:-2000
 D:-1996
 Correct Answer:-  D:-1996

Question 9:-The chief editor of Swadeshabhimani was _________.
 A:-K. Ramakrishnapillai
 B:-K. Damodaran
 C:-Vakkom abdul khader moulavi
 D:-M. Adurahiman
 Correct Answer:-  A:-K. Ramakrishnapillai

Question 10:-The main centre of civil disobedience movement in Kerala
 A:-Kozhikode
 B:-Kulachal
 C:-Payyannur
 D:-Kundara
 Correct Answer:-  C:-Payyannur

No comments:

Post a Comment