ARCHITECT EXAM QUESTION ANSWERS

Question 1:-What includes several horizontal perforated pipes radiating outward from the bottom of a large-diameter
vertical shaft
 A:-Wells
 B:-Infiltration gallery
 C:-Aquifer
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B

Question 2:-CThis creates the perception that there is equal distribution. This does not always imply that there is symmetry
 A:-Rhythm
 B:-Harmony
 C:-Balance
 D:-Unity
 Correct Answer:- Option-C

Question 3:-Building services are what makes a building come to life. They include
 A:-Energy supply-gas, electricity and renewable sources
 B:-Heating and ventilating
 C:-Water, drainage and plumbing

 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question 4:-Water supply systems get water from a variety of locations after appropriate treatment, including groundwater
(aquifers), surface water (lakes and rivers), and the sea through
 A:-Sedimentation
 B:-Infiltration
 C:-Desalination
 D:-Chlorination
 Correct Answer:- Option-C
Question 5:-The total land area that contributes surface runoff to a river or lake is called a
 A:-Watershed
 B:-Drainage basin
 C:-Catchment area
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question 6:-In electrification the installation of decentralized facilities that are not connected to existing transmission and/or distribution grids
 A:-Grid electrification
 B:-Off-grid electrification
 C:-Both of the above
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B
Question 7:-The most important microbiological measure of drinking-water quality is a group of bacteria called
 A:-Pesticides
 B:-Chloroform
 C:-Coliforms
 D:-Arsenic
 Correct Answer:- Option-C
Question 8:-What is FRP?
 A:-Fiber Reinforced Polymers
 B:-Fiber Reinforced Plastic
 C:-Foam Reinforced Polymers
 D:-Foam Reinforced Plastic
 Correct Answer:- Option-A
Question 9:-The fire performance of timber is dependent on the
 A:-Charring rate
 B:-The loss in strength
 C:-Modulus of elasticity
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question10:-The air conditioning offers whole-house or large-commercial-space cooling, and often offers moderate multi-zone temperature control capability by the addition of air-louver-control boxes
 A:-Central air conditioning
 B:-Split system
 C:-Portable unit
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-A
Question 11:-The weather pattern of a place over a long period, long enough to yield meaningful averages
 A:-Weather
 B:-Thermal comfort
 C:-Climate
 D:-Atmosphere
 Correct Answer:- Option-C
Question 12:-Modifying factors of weather pattern of a place are
 A:-Latitude and altitude
 B:-Distance to the ocean and/or sea
 C:-Orientation of mountain ranges toward prevailing winds
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question 13:-Some of the principles of neighbourhood planning are
 A:-Low density
 B:-Adequate space for streets and an efficient street network
 C:-Both of the above
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B
Question 14:-Key features of sustainable neighborhood is
 A:-A vibrant street life
 B:-Walkability
 C:-Affordability
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question 15:-A planning that cannot conflict with the strategic policies in the Local Plan prepared by the local planning authority
 A:-Sustainable plan
 B:-Participatory plan
 C:-Neighbourhood plan
 D:-Cost effective plan
 Correct Answer:- Option-C
Question 16:-The architecture that seeks to minimize the negative environmental impact of buildings by efficiency and moderation in the use of materials, energy, and development space
 A:-Sustainable architecture
 B:-Digital architecture
 C:-Cost effective architecture
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A
Question 17:-What is LEED?
 A:-Low cost Energy Efficient Design
 B:-Leadership in Efficiency and Energy Design
 C:-Leadership in Energy and Environmental Design
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-C
Question 18:-Cost-effective building is the design with
 A:-Inferior building materials
 B:-The lowest operating and maintenance costs
 C:-Shortest life span
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-B
Question 19:-Based on the number of points achieved, which of the following levels are earned in LEED reating
 A:-Silver
 B:-Gold
 C:-Certified
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question 20:-A brittle form of iron which is weaker in tension than in compression. It has a relatively low melting point,good fluidity, castability, excellent machinability and wear resistance
 A:-Wrought iron
 B:-Cast iron
 C:-Both of the above
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment