CIVIL ENGINEERING EXAM QUESTIONS

Question 1:-Architectural interest in centered on the dissolution and reconstitution of three-dimensional form, using simple geometric shapes, juxtaposed without the illusions of classical perspective modernism
 A:-Cubism
 B:-Deconstructivism
 C:-Structuralism
 D:-Minimalism
 Correct Answer:-  A:-Cubism

Question 2:-A movement in architecture and urban planning evolved around the middle of the 20th century. Which had led to a lifeless expression of urban planning that ignored the identify of the inhabitants and urban forms
 A:-Deconstructivism
 B:-Minimalism
 C:-Rationalism
 D:-Structuralism
 Correct Answer:-  D:-Structuralism

Question 3:-The development of postmodern architecture that began in the late 1950s, which is a form of semiotic analysis. It is characterized by fragmentation, an interest in manipulating a structure's surface, skin, non-rectilinear shapes which appear to distort and dislocate elements of architecture, such as structure and envelope
 A:-Structuralism
 B:-Cubism
 C:-Deconstructivism
 D:-Rationalism
 Correct Answer:- Option-C
Question 4:-A trend in design and architecture, wherein the subject is reduced to its necessary elements. This design has been highly influenced by Japanese traditional design and architecture

 A:-Deconstructivism
 B:-Cubism
 C:-Rationalism
 D:-Minimalism
 Correct Answer:- Option-D

Question 5:-The components of an ecosystem that are all of the nonliving elements. They include the water, the air, the temperature and the rocks and minerals that make up the soil is known as
 A:-Biotic
 B:-Abiotic
 C:-Terrestrial
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B

Question 6:-All types of ecosystem fall into one of two categories: terrestrial or aquatic. Terrestrial ecosystems are
 A:-Land-based
 B:-Water-based
 C:-Air-based
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-A
Question 7:-Human activities that affect the ecosystem
 A:-Deforestation
 B:-Pollution
 C:-Land conversion
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question 8:-The condition of the atmosphere at a particular place over a short period of time
 A:-Climate
 B:-Atmosphere
 C:-Weather
 D:-Thermal comfort
 Correct Answer:- Option-C
Question 9:-The condition of mind that expresses satisfaction with the environment and is assessed by subjective evaluation
 A:-Weather
 B:-Thermal comfort
 C:-Climate
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-B
Question 10:-The interdisciplinary science that deals with the study of all mechanical waves in gases, liquids, and solids including topics such as vibration, sound, ultrasound and infrasound
 A:-Acoustics
 B:-Climatology
 C:-Ecology
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A
Question11:-The long-term state of the atmosphere is a function of a variety of interacting elements. They are
 A:-Solar radiation and air masses
 B:-Pressure systems and ocean currents
 C:-Topography
 D:-All of the above
 Correct Answer:- Option-D
Question 12:-The persistence of sound reflection after the source of the sound has ceased is called
 A:-Reverberation
 B:-Wavelength
 C:-Frequency
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A

Question 13:-The reign of which emperor, between 1628-58 was the golden age of Mughal architecture
 A:-Shah Jahan
 B:-Babur
 C:-Akbar
 D:-Jahangir
 Correct Answer:- Option-A

Question14:-Planning an urban paradigm that emphasizes involving the entire community in the strategic and management processes of urban planning is
 A:-Participatory planning
 B:-Regional planning
 C:-Urban planning
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-A

Question 15:-The components of ecosystems include all the plants, animals, fungi and microorganisms that make up ecological communities is called
 A:-Abiotic
 B:-Terrestrial
 C:-Biotic
 D:-None of the above
 Correct Answer:- Option-C

No comments:

Post a Comment