LAB TECHNICIAN EXAM QUESTION ANSWERS

Question 1:-Equipment used for mixing of liquids
 A:-tumbler mixer
 B:-paddle mixer
 C:-air mixer
 D:-double cone blender
 Correct Answer:- Option-B

Question 2:-The central drugs laboratory is situated at
 A:-Mumbai
 B:-Kolkatha
 C:-Kasauli
 D:-Hyderabad
 Correct Answer:- Option-B

Question 3:-Unequal distribution of colour on the surface of a coloured tablet is known as
 A:-picking
 B:-layering
 C:-orange peel effect
 D:-mottling
 Correct Answer:- Option-D


Question 4:-Jesuit's bark is known as
 A:-cinnamon
 B:-asoka
 C:-kurchi
 D:-cinchona
 Correct Answer:- Option-D

Question 5:-Digoxin is predominantly eliminated through
 A:-respirator system
 B:-digestive system
 C:-renal system
 D:-skin
 Correct Answer:- Option-C

Question 6:-Hydrated magnesium silicate is known as
 A:-kaolin
 B:-bentonite
 C:-talc
 D:-Fueller's earth
 Correct Answer:- Option-C

Question 7:-The major metabolite of azathioprine
 A:-allopurinol
 B:-cyclosporine
 C:-azidothymidine
 D:-mercaptopurine
 Correct Answer:- Option-D

Question 8:-Protein synthesis takes place in
 A:-Ribosomes
 B:-Mitichondria
 C:-Microsomes
 D:-Golgi apparatus
 Correct Answer:- Option-A

Question 9:-The active metabolite of spironolactone
 A:-acrolein
 B:-canrenone
 C:-prednisolone
 D:-cycloguanil
 Correct Answer:- Option-B

Question 10:-Which Five Year Plan is called Mahalanobis model Plan ?
 A:-The First Plan
 B:-The Second Plan
 C:-The Third Plan
 D:-The Fifth Plan
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment