VETERINARY SURGEON EXAM QUESTION ANSWERS

Question 1:-Syrupy urine is seen
 A:-Lion
 B:-Elephant
 C:-Horse
 D:-Buffalo
 Correct Answer:-  C:-Horse

Question 2:-Terminology to denote decreased sperm motility
 A:-Asthenozoospermia
 B:-Necrozoospermia
 C:-Azoospermia
 D:-Tertazoospermia
 Correct Answer:- Option- A:-Asthenozoospermia

Question 3:-The ME (kcal/kg) content of grower mesh as per BIS specification
 A:-2400
 B:-2600
 C:-2800
 D:-3000
 Correct Answer:- Option- B:-2600

Question 4:-"Varocay bodies" are seen in
 A:-Meningioma
 B:-Glioma

 C:-Neuroblastoma
 D:-Schwannoma
 Correct Answer:- Option- D:-Schwannoma

Question 5:-Veterinarian involved in BCG vaccine
 A:-Calmette
 B:-Dang
 C:-Guerin
 D:-Eevans
 Correct Answer:- Option- C:-Guerin

Question 6:-The ropiness of milk is caused due to
 A:-`"Bacillus subtilis"`
 B:-`"Lactobacillus casei"`
 C:-`"Pseudomonas aeruginosa"`
 D:-`"Bacillus anthrasis"`
 Correct Answer:- Option- A:-`"Bacillus subtilis"`

Question 7:-Chromosome number in `"Capra hircus"`
 A:-65
 B:-60
 C:-55
 D:-50
 Correct Answer:- Option-B

Question 8:-First animal to be identified with XXY aberration
 A:-Dog
 B:-Cat
 C:-Cattle
 D:-Goat
 Correct Answer:- Option-B

Question 9:-The person who is popularily called as 'Sakhav' (comrade) among the members of communist party?
 A:-P. Krishnapillai
 B:-EMS Namboothiripad
 C:-A.k. Gopalan
 D:-E.K. Nayanar
 Correct Answer:- Option-A

Question 10:-Overiectomy after 70 days of gestation does not terminate pregnancy in
 A:-Cow
 B:-Bitch
 C:-Mare
 D:-Ewe
 Correct Answer:- Option-C

Question 11:-Minimum recommended concentration of free chlorine in chlorinated water
 A:-1.0 mg/l
 B:-0.5 mg/l
 C:-0.005 mg/l
 D:-0.05 mg/l
 Correct Answer:- Option-B

Question 12:-Japanese Encephalitis in pigs
 A:-Asymptomatic in adult pigs
 B:-Paralysis in adult pigs
 C:-Photophobia in adult pigs
 D:-Incoordination in adult pigs
 Correct Answer:- Option-A

Question 13:-Diphyllobothriasis leads to megaloblastic anaemia due to blockage of absorption of
 A:-Vitamin C
 B:-Vitamin B1``
 C:-Vitamin B12
 D:-Vitamin A
 Correct Answer:- Option-C

Question 14:-IPCC stands for
 A:-International Protocol for Climate Change
 B:-Intergovernmental panel for Climate Change
 C:-International Profile for Climate Change
 D:-Indian Protocol for Climate Change
 Correct Answer:- Option-B

Question 15:-The presence of this antibiotic residue in milk causes aplastic anaemia in children
 A:-Penicillin
 B:-Sulphmethazine
 C:-Tetracycline
 D:-Chloramphenicol
 Correct Answer:- Option- D:-Chloramphenicol

Question 16:-The persistent cough associated with ACE inhibitor therapy is due to
 A:-Prostaglandins
 B:-Leukotrines
 C:-Kinnins
 D:-Rennin
 Correct Answer:- Option- C:-Kinnins

Question 17:-Prion is responsible for
 A:-Mad cow disease
 B:-Ebola disease
 C:-Q-fever
 D:-Marburg disease
 Correct Answer:- Option-A

Question 18:-A type of deep well in which the water rises above the level of ground water
 A:-Dug well
 B:-Step well
 C:-Artesian well
 D:-Pucca well
 Correct Answer:- Option-C

Question 19:-Crude protein level in broiler finisher ration
 A:-17%
 B:-20%
 C:-24%
 D:-26%
 Correct Answer:- Option- B:-20%

Question 20:-Ultimate pH of meat
 A:-6.5
 B:-6.0
 C:-5.5
 D:-5.0
 Correct Answer:- Option-C:-5.5

No comments:

Post a Comment