MEDICAL RECORD LIBRARIAN EXAM QUESTION ANSWERS

Question 1:-Special consent is not for.
 A:-Surgical procedure
 B:-Discharge against medical advice
 C:-Induced abortion
 D:-Diagnostic investigation and treatment
 Correct Answer:- Option-D

Question 2:-Daily task list is ..............
 A:-List of number of records retrieved daily
 B:-Number of patients transferred from ICU and ward
 C:-Employees shift schedule
 D:-Simple record of time spent on various major activities throughout the working days
 Correct Answer:- Option-D

Question 3:-Upon receipt of a subpoena duces tecum, which of the following should be removed from the medical record
 A:-Correspondence
 B:-Consent forms
 C:-Nurses notes
 D:-Graphic reports

 Correct Answer:- Option-A

Question 4:-Refusing to honour a subpoena can result in
 A:-Being considered as contempt of court
 B:-Judicial fines being imposed
 C:-Arrest
 D:-Another subpoena being issued
 Correct Answer:- Option-A

Question 5:-The key of medical record is
 A:-Disease and operation index
 B:-Master patient index
 C:-Register
 D:-Physicians index
 Correct Answer:- Option-B

Question 6:-The right to authorise release of information from the medical records of a deceased person rests with the
 A:-Patient's next of kin
 B:-Administrator of the estate
 C:-Patient's attorney
 D:-Attending physician
 Correct Answer:- Option-B

Question 7 :-One of the most important tool in the MRD
 A:-Master-patient index
 B:-Admission register
 C:-Tracer card
 D:-Despatch register
 Correct Answer:- Option-A

Question 8:-The party who commences a lawsuit is the.
 A:-Defendant
 B:-Appellant
 C:-Contestee
 D:-Plaintiff
 Correct Answer:- Option-D

Question 9:-In unit - serial numbering system, when older records are brought forward ................ must be left in the filing area where the old chart has been pulled
 A:-Index card
 B:-Out guide
 C:-Consent form
 D:-Bradma
 Correct Answer:- Option-B

Question 10:-Inpatient service day is also known as
 A:-Bed day
 B:-Patient day
 C:-Length of stay
 D:-Duration of an in patient's hospitalisation
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment