DATA ENTRY OPERATOR EXAM GK QUESTION ANSWER

DATA ENTRY OPERATOR EXAM QUESTION ANSWER- PART II
Published @ http://onlineexamquestions.blogspot.com
Question from #11 to #20
Question11:-Who among the following is not related with Antharjana Samajam of Kerala ?
 A:-Parvathy Nenmenimangalam
 B:-Parvathy Nilayamgod
 C:-Parvathy Manazhi
 D:-None of these
 Correct Answer:- Option-D

Question12:-Which of the following Writs can be used against a person believed to be holding a public office he is not
entitled to hold ?
 A:-Mandamus
 B:-Quo Warranto
 C:-Habaes Corpus
 D:-Certiorari
 Correct Answer:- Option-B

Question13:-In 1929, Muhammed Abdur Rahiman started a newspaper to strengthen the freedom movement and nurture
nationalism among Muslims of Malabar
 A:-Chandrika
 B:-Sathyavadi
 C:-Al-Ameen
 D:-Yuktivati
 Correct Answer:- Option-C

Question14:-First computerised Panchayath in Kerala
 A:-Vellanad
 B:-Vellinezhy
 C:-Mankara
 D:-Chalissery
 Correct Answer:- Option-A

Question15:-Who among the following is a distinguished film actor as well as recipient of Jnanapith Award 1998 ?
 A:-Kaifi Azmi
 B:-Girish Ragunath Karnad
 C:-Harish Bhimani
 D:-Ardeshir Irani
 Correct Answer:- Option-B

Question16:-First state in India to passed a Food Security Act
 A:-Kerala
 B:-Tamil Nadu
 C:-Uttar Pradesh
 D:-Chattisgarh
 Correct Answer:- Option-D

Question17:-The social reformer in Kerala known as the "Saint without Saffron"
 A:-Mannath Padmanabhan
 B:-V. T. Bhattathirippad
 C:-Chattambi Swamikal
 D:-Sahodharan Ayyappan
 Correct Answer:- Option-C

Question18:-The first annual session of the S.N.D.P. held at
 A:-Varkala
 B:-Aruvippuram
 C:-Cherthala
 D:-Angadipuram
 Correct Answer:- Option-B

Question19:-The Minister of Human Resource Development at present Lok Sabha
 A:-Najma Heptulla
 B:-Harsimrat Badal
 C:-Maneka Gandhi
 D:-Smriti Irani
 Correct Answer:- Option-D

Question20:-The famous "Varikkasseri Mana" is situated at
 A:-Manissery
 B:-Marayur
 C:-Kalpetta
 D:-Mannarkkad
 Correct Answer:- Option-A

No comments:

Post a Comment