DATA ENTRY QUESTION ANSWERS

DATA ENTRY OPERATOR EXAM QUESTION ANSWER- PART 5
Published @ http://onlineexamquestions.blogspot.com
Question from #41 to #50

Question41:-The institution which regulates the Security Market in India is
 A:-SEBI
 B:-NABARD
 C:-SIDBI
 D:-NBFC
 Correct Answer:- Option-A
Question42:-The first Indian Book, which described about economic policy and military strategy is
 A:-Rajatharangini
 B:-Niyamasara
 C:-Ardha Sasthram
 D:-Urubhanga
 Correct Answer:- Option-C
Question43:-Which of the following is known as "King of Poison" ?
 A:-Potassium
 B:-Arsenic
 C:-Calcium
 D:-Flourine
 Correct Answer:- Option-B
Question44:-The headquarter of New Development Bank is in
 A:-Manila
 B:-Shanghai
 C:-Mumbai
 D:-New Delhi
 Correct Answer:- Option-B
Question45:-Which function key can be used for 'save as' in MS-Word ?
 A:-F9
 B:-F10
 C:-F11
 D:-F12
 Correct Answer:- Option-D
Question46:-In MS-word, the shortcut key Ctrl+e is used for
 A:-Left alignment
 B:-Centering
 C:-Right alignment
 D:-Justification

 Correct Answer:- Option-B
Question47:-'X' can complete a work in 14 days. 'Y' is 75% more efficient than 'X' in doing the work. Then how many days
that 'Y' can finish the work ?
 A:-8
 B:-9
 C:-9.5
 D:-10
 Correct Answer:- Option-A
Question48:-How many islands are there in Lakshadweep ?
 A:-33
 B:-34
 C:-35
 D:-36
 Correct Answer:- Option-D
Question49:-The country which awarded its highest civilian honour to the Prime Minister of India,
Sri. Narendra Modi in April, 2016 is
 A:-Oman
 B:-Saudi Arabia
 C:-U.A.E.
 D:-Kuwait
 Correct Answer:- Option-B
Question50:-Who is the Ex-officio chairman of NITI Aayog ?
 A:-President
 B:-Vice-President
 C:-Prime Minister
 D:-Home Minister
 Correct Answer:- Option-C

No comments:

Post a Comment